Cadouri gastronomice Revino

< INAPOI

INFORMATII UTILE

Clasificarea vinurilor

 

Clasificarea vinurilor

 

 

Vinuri de consum curent:

 

  • Vin de masă - alcool 8.5 -9.5%;
  • Vin de masă superior - alcool > 9.5%.

 

Vinuri de calitate:

 

  • VS - vinuri de calitate superioară sau IG - indicatie geografică - alcool > 10%;
  • DOC - vinuri cu denumire de origine controlată - alcool > 11%.

 

Vinuri DOC:

 

  • DOC - vinuri cu denumire de origine controlată - alcool > 11%;
  • DOCC - vinuri cu denumire de origine controlată și trepte de calitate - alcool > 11.5%.

 

În funcție de conținutul lor în zaharuri, vinurile pot fi:

 

  • seci - cu un conținut în zaharuri de până la 4 g/l inclusiv;
  • demiseci - cu un conținut în zaharuri cuprins între 4,01 g/l și 12 g/l inclusiv;
  • demidulci - cu un conținut în zaharuri cuprins între 12,01 g/l și 50 g/l inclusiv;
  • dulci - cu un conținut în zaharuri de peste 50 g/l.

 

________________________________________

 

 

  • Struguri culeși la maturitate deplină - adică în momentul în care strugurii sunt copți și acumulează zaharuri de minimum 196 gr/l;

 

  • Struguri culeși târziu - culesul se face atunci când strugurii sunt supracopți și crește cantitatea de zahăr depășește 213 gr/l pe seama pierderii apei;

 

  • Struguri culeși la înnobilarea boabelor - CIB - moment în care pierderea apei prin supracoacere este completată de stafidiere sau apariția mucegaiului nobil care extrage apa din bob concentrând zaharurile fără a afecta compoziția acestuia. Strugurii din care provine vinul au conținut de zaharuri de minim 240 gr./l;

 

 

Clasificarea vinurilor

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter