• WINE BARS SHOPS BUCHAREST
  • Turism viticol in Romania
  • Harta viticola a Romaniei
WINES OF ROMANIA - PURE EXPERIENCES

CRAMELE VINCON

CRAMELE VINCON

Adresa: Str. Avântului, Nr.12, Focșani, Jud. Vrancea

Telefon: +40 237 222 100

Coordonate GPS: 45.696496, 27.179389

 

Numele companiei: VINCON VRANCEA  S.A.

 

Adrese crame:

Beciul Domnesc – Loc. Odobesti, Strada Beciul Domnesc, nr. 1

Crama Paradis – Loc. Focsani, Bdul. București, nr. 8

Crama Cârligele - Comuna Carligele, Sat Bontesti

 

Adresă sediu:

Sediu București – Vincon Logistic

Str. Valsanești, nr. 1-E, Sector 3, București

 

Sediu Focșani – Vincon Vrancea

Str. Avantului, nr. 12, Loc. Focșani, Jud. Vrancea

 

Anul înființării:

Cea mai mare societate producatoare de vin și produse pe bază de vin din Vrancea a fost inființată în 1949. Avea cinci unitati în care se colectau strugurii din zonă, struguri ce erau vinificați după metode tradiționale, la căzi, fară prese sau fermentatoare. După colectivizarea din ’62, în zona s-au format cooperativele agricole ce aveau ca domeniu de activitate exploatarea viilor. În anii ’70, ca urmare a unei investiții semnificative, au fost create 25 de unitați de vinificare. Tot în aceasta perioadă s-au pus bazele primei unitati din România pentru învechirea distilatelor de vin, prin achiziționarea a trei instalații de tip Charentaise și inființarea unei distilerii la Focșani. Unitațile agricole colectivizate au stat la baza inființării Intreprinderii de Stat Vinalcool Focșani, care mai târziu, în 1980, a devenit Intreprinderea Viei si Vinului Vrancea. Până la Revoluție, unitatea a reprezentat unul dintre principalii furnizori de vin vrac pentru realizarea planului de producție anual al intregii țări. Imediat dupa ‘89, unitatea se transformă în societate comercială, sub denumirea de Vincon Vrancea. În anul 1999, societatea se privatizează în urma unei licitații, iar proprietarul Vincon devine Luchi Georgescu. „A fost o schimbare radicală deoarece din momentul acela s-a schimbat partea de tehnologie, partea de dotare pentru a obține vinuri de calitatea mai bună, și în același timp s-a schimbat și politica comercială, pentru că s-a renunțat la comertul cu vin vrac. Am realizat faptul că dacă vrem să ne consacrăm brandul trebuie să vindem numai vin îmbuteliat, atat pe piata interna, cat si la export”. - Georgel Costache, Director General Vincon Vrancea

 

Poziționare:

Județul Vrancea

 

DOC:

Cotești, Odobești, Panciu, Huși

 

Numar de hectare:

Suprafețele plantate cu viță de vie sunt îin continuă dezvoltare, podgoria având acum peste 1500 de hectare de viță pe rod.

 

Litri de vin îmbuteliați anual:

Cifre din 2013:

Vin – 12.000.000 litri

Vinars - 50.000 litri

Spirtoase – 280.000 litri

Oțet - 1.200.000 litri

 

Cifra de afaceri:

24.000.000 EUR în 2013

 

Proprietar:

Luchi Georgescu – Acționar majoritar

 

Vinificatori:

Vincon are mai multe centre de procesare a strugurilor, centre deservite de echipa de 10 oenologi a companiei.

 

Branduri de vin:

 

Vinuri:

Ambrosio

Comoara Pivniței

Egregio

Rose Verite

Oenoteca

Casa Vrancea

Beciul Domnesc Grand Reserve

Beciul Domnesc

7 Pacate

Viță Românească

Macho

Karpaten Berge

Proles Pontica

Galbenă de Odobesti

Premiat

Podgoriile Vrancei

Vin de Evenimente

Vin de Petrecere

Muscatel

 

Vinarsuri:

Jad 28 ani

Miorița 25 ani

Miorița 18 ani

Miorița 12 ani

 

Spirtoase:

Triumpf

Vrancea Extra

 

Soiuri de struguri:

Albe: Riesling Italian, Riesling de Rhin, Traminer, Aligote, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Zghihară de Huși, Șarbă, Galbenă de Odobesti, Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Grasă

Rose: Busuioacă de Bohotin

Roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir,  Fetească Neagră

 

Scurtă descriere a cramei: Această regiune viticolă cuprinde 3 podgorii renumite: Beciul Domnesc, Paradis, Carligele:

 

Crama Beciul Domnesc a fost construită în secolul al 15-lea, în timpul domniei lui Ștefan cel Mare. Astăzi, această Cramă a devenit monument din patrimoniul mondial UNESCO, un loc unde poăi atinge istoria românească și unde poți asista la procesul de metamorfozaă al vinului - de la vinuri de calitate la vinuri perfecte.

Aici, o vinoteca profesională, cu peste 100.000 de sticle de vin datând din 1949 și până în prezent, asteaptă în tăcere ca timpul și liniștea să ajute la trecerea de la copilarie la maturitate și apoi să devină reprezentanți de rang înalt ai familiilor de vin. La deschiderea unei sticle de vin din Beciul Domnesc, vei simți că ai devenit o mică parte de timp din istoria acestui loc și a miracolului care schimbă vinul din interiorul sticlei într-o capodoperă.

 

Crama Paradis este unica cramă de învechire a distilatelor de vin de acestă dimensiune din întreaga Europa Centrala și de Est. Aici este locul care oferă, prin evaporarea pe timpul învechirii și maturării distilatelor, „partea îngerilor”, păstrând în butoaiele de stejar chintesenta sau „inima” distilatelor. Dupa „arderea” vinurilor pe timpul procesului de dublă distilare la foc direct, alambicurile ne lasă să simțim forta și spiritul ce se ascund în fiecare picatură de distilat de vin.

Peste 4.000 de butoaie de stejar adapostesc cele mai bune distilate de vin pe durata procesului de maturare și învechire, trecând astfel testul timpului și oferindu-ne posibilitatea de a ne bucura de o rezervă de distilate de peste un milion de litri, distilate a caror calitate ne-a așezat pe cea mai inaltă treapta a podiumului la competitiile din întreaga lume. Timpul ce a trecut peste aceste distilate a păstrat aroma minerală și notele florale specifice soiurilor din care au fost obținute, dar a adăugat notele înegalabile de cafea, ciocolată și tabac, conferindu-le savoare, elegantă.

 

Crama Cârligele. Pășind printre viile ce ne mărginesc drumurile în acestă faimoasă podgorie a țării, simți notele florale ale Sauvignonului Blanc, prospețimea unui Muscat Ottonel din care se revarsă notele liniștitoare ale teiului și moscului, căldura și forța vinurilor roșii ce se nasc în umbra dealurilor Subcarpaților de Curbură, în tihna soarelui ce le incalzește versanții.

 

Aici gasești o cramă ce și-a deschis larg ușile către oamenii pasionați de vin: echipa VINCON ce obladuiește nașterea unor vinuri de excepție și este gazda musafirilor ce ne trec pragul. Sala de degustare asigură nu doar un mediu propice pentru a ne bucura de minunile pe care le revarsă în pahar soiurile de vin, ci și un loc în care poți vedea cum vinul se naște, beneficiind de tehnologii moderne îmbinate cu practici tradiționale. Apoi el se asează în liniște în baricuri sau în budane pe care le păstram cu sfințenie de la generații de mult apuse, aducând în fiecare strop de vin istoria acestor meleaguri și promisiunea unui vin bun ce-ți va ramâne ca o amintire dragă peste timp.

 

Cele mai bune tehnici de vinificație sunt folosite în scopul de a păstra delicatețea vinurilor noastre. Încrederea pe care am avut-o mereu în potențialul viticulturii românești, fascinația pentru tradiția de producție de vin românesc și dorința de a restabili prestigiul de vinuri românești în lume sunt doar trei motivele care ne-au convins să dam un nume ambiției noastre de a produce vinuri de excepție. Vincon astfel s-a nascut. De-a lungul anilor, vinurile noastre au câștigat admirația iubitorilor de vin de pretutindeni. Ne desfășurăm activitatea în regiunea Vrancea, cea mai mare regiune viticolă din tara, cu mai mult de 28.000 de hectare de viță de vie cultivate. Tehnologia moderna (import din Italia, Franța și Germania) oferă aceastei companii posibilități reale de obținere a vinurilor de înaltă calitate pentru piața internă și pentru export. Toate vinurile nobile obținute sunt rezultatul unei echipe de ingineri de oenologie, eforturilor și dăruirii lor, precum și rezultatul unor tehnologii celebre, cu o pregătire specială în Bordeaux, Franța.

 

Date de contact:

 

Website: www.vincon.ro

 

https://www.facebook.com/vinconromania?ref=hl

https://www.facebook.com/BeciulDomnesc

 

Ambrosio, Vincon VranceaVincon

Vincon Vrancea

Beciul Domnesc, Vincon

Vincon

Fotografii: Arhiva Vincon Vrancea SA

Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?