• WINE BARS SHOPS BUCHAREST
  • Turism viticol in Romania
  • Harta viticola a Romaniei
WINES OF ROMANIA - PURE EXPERIENCES

CRAMELE RECAS

CRAMELE RECAS

Adresa: Complex de Vinificație CP1, Loc. Recaș, Jud. Timiș, 307340

Telefon: +40 256 330 100

Coordonate GPS: 45.826998, 21.5273451

 

Numele companiei: Cramele Recaș Prod, Cramele Recaș SA, Cramele Recaș Group SRL


Anul înființării: 1991


Adresă: Complex de Vinificație CP1, Recaș, Jud. Timiș, 307340


Regiune: Recaș și Miniș


DOC: Recaş


Numar total de hectare: aprox. 1100 Ha


Proprietari: Ioan Georgiu, Gheorghe Iova, Familia Cox


Vinificatori: Hartley Smithers (Australia), Nora Iriarte (Spania), Davind Lockley (Africa de Sud), Florin Voloaca (România)


Branduri de vin: Schwaben Wein, Te Iubesc, Castel Huniade, Cocosul dintre Vii, La Putere, Sole, Selene, Solo Quinta, Cuvee Uberland.


Soiuri de struguri în podgoriile Cramele Recaș (Recaș și Miniș), corespunzator cu numarul de hectare alocat pe soi: Pinot Gris 68 ha, Sauvignon Blanc 102 ha, Chardonnay 62 ha, Muscat Ottonel 46 ha, Feteasca Regala 135 ha, Fetească Albă 3 ha, Riesling Italian 13 ha, Riesling de Rhein 36 ha, Mustoasă de Maderat 2 ha, Viognier 10 ha, Tămiâoasă Românească 3 ha, Traminer 4 ha, Pinot Noir 54 ha, Cabernet Sauvignon 185 ha, Cabernet Franc 14 ha, Syrah 14 ha, Fetească Neagră 59 ha, Merlot 117 ha, Novac 1 ha, Negru de Drăgășani 3 ha, Cadarcă 3 ha. Plantările s-au efectuat succesiv între anii 1999 și 2015. 


Turism oenologic / degustari la crama: Organizări regulate de evenimente corporate, degustări și tururi de cramă.


Scurtă descriere a cramei: 

Istorie, tradiție, cultură, savoare, arome, toate într-un singur cuvânt: CALITATE. Vinuri albe, roșii și rosé de înaltă calitate, premiate cu diplome și medalii la concursuri naționale și internaționale pot fi degustate și servite într-o ambianță deosebită. Aici veti descoperi sau redescoperi tipurile de vinuri pe care compania noastră le produce și îmbuteliaza, aceleași tipuri de vin pe care le puteți găsi în mai mult de 25 de tari: SUA, Canada, Italia, Franța, Japonia, Coreea, Germania, Austria, Marea Britanie, Suedia, Malaezia.

Înregistrări recente datează din 1447, când domnul Severin Mihail de Ciorna a cumpărat viile din Recaș. Din acea zi până în ziua de azi, binecuvântarea zeilor vinurilor a continuat pentru a proteja destinul viilor din Recaș. În ultimii 10 ani, atât via cât și crama au fost complet modernizate pentru a putea controla pe deplin procesul de producție, folosind cele mai noi metode. În vie, peste 600 de hectare au fost replantate deja, folosind cel mai mare stoc de viță de vie de calitate din Franța și Italia. Vinăria a fost complet dotata cu oțel inoxidabil, rezervoare cu temperatura controlată automat pentru fermentarea și stocarea vinului. Filosofia este simpla -. să aplice cele mai bune metode de producție pentru fiecare vin - pentru a spori și a conserva calitatea naturală a strugurilor - și pentru a oferi un produs de înaltă calitate în fiecare an.


Cramele Recaș este printre primii producatori care s-au concentrat pe vinuri seci și moderne. De asemenea, Cramele Recaș este mândrul producător al vinului Solo Quinta, unul dintre cele mai deosebite cupaje albe românesti. De altfel, Solo Quinta este deja cunoscut ca fiind unul dintre cele mai de seama vinuri din România, când, in 2011, a obținut Marea Medalie de Aur la Vinalies Internationales, Franta și statutul de cel mai bun vin alb sec din competiție. Aceasta a fost, probabil, cea mai importantă distincție acordată vreodată unui vin românesc.

 

Tel.: +40 256 330 100, +40 256 330 532 

 

E-mail: office@recaswine.ro

 

Website: www.recaswine.ro

 

Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?