• Harta viticola a Romaniei
  • REVINO - Targ de vinuri Bucuresti 2018

CRAMA CEPARI

CRAMA CEPARI

Adresa: Sat Cepari, Com. Cârlogani, Jud. Olt

Telefon: 004 0349 417 782

Coordonate GPS: 44.501429, 24.162595

Numele companiei: SC VICTORIA INTERMED SRL

 

Adresă cramă: Sat Cepari, Com. Cârlogani, Jud. Olt

 

Adresă sediu: Str. G. Poboran, nr. 8, Localitatea Slatina, Jud. Olt

 

Anul înființării: 2010

 

DOC: Crâmpoşie Selecţionată, Rose, Chardonnay, Sauvignon Blanc

 

IG: Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon + Merlot

 

Numar de hectare: 25 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 22.000 L/ 2014

 

Proprietar: Ilarie Prioteasa

 

Vinificator: Ilarie Prioteasa

 

Branduri de vin: Crama Cepari

 

Soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon, Novac, Merlot, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie Selecţionată, Sauvignon Blanc, Chardonnay

 

Scurtă descriere a cramei:

        Crama Cepari este o emblemă creată de pasiunea pentru vin a enologului Ilarie Prioteasa. Ucenicia ca stagiar în vechile crame ale Drăgăşanului a fost continuată la nivel profesional în crama proprie, concepută după standardele moderne mereu în schimbare ale domeniului. Investiţiile în plantaţii, tehnologie, oameni şi promovare încearcă să rescrie o continuitate a istoriei vinului pentru zona de originea soiului Crâmpoşie.

        Noua locaţie a fost dată în folosinţă în anul 2010 şi este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie pentru întreg procesul de prelucrare a strugurilor şi de elaborare a vinurilor de calitate. Toate materialele componente ale utilajelor şi capacităţile de depozitare sunt din inox iar spaţiul de maturare cuprinde baricuri din lemn de stejar românesc.

        Dacă utilajele moderne tind să devină o abordare curentă pentru vinificatorii de top, vasele de fermentare şi depozitare urmează acelaşi trend cu obligativitatea controlului de temperatură automat.

        În completare, crama dispune de amplasarea etajată a cisternelor de 20-60 hl, precum şi fermentatoare moderne, inclusiv de macerare sub presiunea dezvoltată de propria fermentaţie controlată de programator.

        Sala de maturare a fost constituită special pentru depozitarea baricurilor cu un control al temperaturii naturale dat de amplasarea sub nivelul cramei şi este cuprinsă între sala cisternelor şi sala de îmbuteliere cu flux semiautomatizat.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Adrian Iordache – adrian.iordache@crama-cepari.ro

 

Andrei Prioteasa – contact@crama-cepari.ro

 

Tel.:  +4 0349-417 782

 

Site: www.crama-cepari.ro

 

Vin Cepari

Turism viticol - harti