Cadouri gastronomice Revino

Plăvaie

Este soi românesc, autohton, cultivat în zona Moldovei, mai ales în Vrancea.

 

Plăvaia este un strugure de mărime mare, formă cilindrică, puțin aripat. Strugurii sunt foarte compacți, la maturitate boabele, presându-se între ele, devin deformate și turtite lateral. Pe partea expusă la soare, boabele sunt verzi-gălbui, slab rumenite, cu numeroase puncte ruginii, cu aciditate 5.5–6 g/litru (în must).

 

Se culeg târziu la începutul lunii octombrie, acumulând aproximativ 180-200 g de zahăr la litrul de must.

 

Culoare boabe galben–verzui.

 

Vinurile obținute sunt seci, ușoare, plăcute, fine.

 

Tărie alcoolică de 10.5–11.8 grade, aciditate medie 5–5.5 g/l.

 

Strugurele este ideal pentru obținerea vinurilor seci, atât vinuri de masă cât și vinuri IG, producerea de vin materie primă pentru spumante și distilate.

 

Soi neutru în aromă, fin, ușor și plăcut („de cursă lungă”).

 

Recomandat a fi băut tânăr.

 

Poate fi servit: cu mâncăruri ușoare, pește, brânzeturi.

 

Sursa: Valentin Sercovschi (vinificator)

 

 

Plavaie

 

Plavaie

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter